IEVAS VIRTUVE Nr. 8 2023
Praktisks žurnāls ēdiena gatavošanai mājās. Lasi un skaties IEVAS VIRTUVĒ, gatavo un baudi savā! Žurnāls iznāk katru mēnesi.
Numurā lasi:
- Sācies ražas laiks un mums ir darba pilnas rokas!
- Sezonas augļus, ogas un dārzeņus iecepam gardās kūkās un tartēs - žurnālā atradīsi aprikožu un plūmju kūku un ķiršu un aprikožu tarti, burkānkūku ar mellenēm, puravu un kartupeļu galeti, kā arī ķiršu un persiku štrūdeli.
- Apguvām, kā pagatavojama autentiska – gaisīga, kraukšķīga, kārtaina - austriešu štrūdeles mīkla. Pačukstēsim - mīklu nevis rullējot, bet izstaipot papīra plānumā!
- Protams, īpašu uzmanību esam veltījuši konservēšanai: četrus dārzeņus pārvērtām neparastos, saldos un aromātiskos ievārījumos, apguvām spāņu gaļas un dārzeņu marinēšanas metodi eskabeči, kā arī apskatījām jaunākos un parocīgākos palīgrīkus konservēšanai.
- Padzirdējām par briestošo asās sriračas mērces “krīzi” pasaulē, tāpēc noskaidrojām, kā to mājas apstākļos pagatavot pašiem. Ja esi sriračas fans, no sirds iesakām pamēģināt!
- Atklājām interesantu vistas pagatavošanas tehniku - lēnām to karsējot burkā. Šādi gatavojot, tiek iegūta nepārspējami maiga gaļa, ko – turpat burkā – var iekonservēt ziemai.
- Augusta saulainajās pēcpusdienās ļaujamies zivju un jūrasvelšu ēdienu valdzinājumam - pagatavojām kokosrieksta lasi un kapāta laša uzkodu, kā arī grilā pagatavotas garneles, mīdijas un butītes.
Šī e-izdevuma cena ir
vai