IEVAS VIRTUVE Nr. 6 2023

Praktisks žurnāls ēdiena gatavošanai mājās. Lasi un skaties IEVAS VIRTUVĒ, gatavo un baudi savā! Žurnāls iznāk katru mēnesi.

Numurā lasi:

  • Mūsu jūnija numurā īpašs kniksis kliņģeriem, plātsmaizēm, pīrādziņiem. 
  • Pētām kliņģera rašanās vēstures mezglus un cepam divus greznus svētku kliņģerus – saldu un sāļu. Bet darba dienu vakariņām uzcepām piecas ātras un vienkāršas plātsmaizes – ar tomātiem un sieru, ar sēnēm un bekonu, ar lasi un sparģeļiem, ar biezpienu un mellenēm, kā arī – ar rabarberiem un zemenēm.
  • Rabarberi un zemenes ir tāds ikonisks vasaras sākuma garšu  duets, tāpēc to iecepām vēl divās vienkāršās un gardās kūkās. Savukārt Daina Lapiņa mums šomēnes māca un rāda, kā svētku galdam uzcept visglītāko pītas maizes kukulīti. 
  • Viesojamies Rīgas itāļu siera darītavā Mozarella lab, kurā top pasakainā itāļu mocarella, burrata, kā arī stračatella. Pēdējo mājas apstākļos iemācījāmies pagatavot paši. Aicinām šogad jāņabērnus pārsteigt ar šo krēmīgo, dievīgo sieru! 
  • Steidzīgajām saimniecēm piedāvājam piecas fiksas un elementāras gandrīz pīrādziņu idejas – slinkos čeburekus, kukurūzas desiņas, štovēto kāpostu rullīšus, sīpolu pikas un sarkano sīpolu smalkmaizītes. 
  • Vasarai ļoti piestāv kūpinātu zivtiņu aromāts, tāpēc Ilze Klapere šajā numurā mums uzbūrusi kartupeļu salātus ar kūpinātu vilkzivi, kā arī krēmīgo jūras asara zupu. 
  • Dodamies garšu ceļojumā uz moderno Tbilisi, bet tepat mājās uz ugunskura vārām temperamentīgo harčo. 
  • Iešūpojamies konservēšanas sezonai ar trim fiksām idejām – marinētiem jaunajiem kartupelīšiem, kraukšķīgiem sīpoliņiem, kā arī marinētiem pieneņu pumpuriem.
Pievienot grozam
Šī e-izdevuma cena ir
vai

E-izdevumu arhīvs

 
×