IEVAS VIRTUVE Nr. 4 2023

Praktisks žurnāls ēdiena gatavošanai mājās. Lasi un skaties IEVAS VIRTUVĒ, gatavo un baudi savā! Žurnāls iznāk katru mēnesi.

Numurā lasi:

  • Mūsu aprīļa numura galvenajā lomā ir piens – piena kūkās un eksotiskos piena desertos, kārdinošos krēmos, sviesta mērcēs, biezpiena pamatēdienos un siera uzkodās, un citos ēdienos. 
  • Pavasara svētku galdam pagatavojām vienkāršo, bet karalisko iebiezinātā piena kūku ar lazdu riekstiem, kā arī pavasara kūku ar krēmsieru un spinātiem. 
  • Izpētījām un pagatavojām četrus neparastus piena desertus: cepto pienu no Ķīnas, indiešu saldējumu Kulfi, dievīgo meksikāņu našķi dulce de leche, kā arī klasisko crème brulee, šoreiz ar apelsīnu garšu. 
  • Izmēģinājām arī pārsteidzošo ingvera pudiņu: recepti no Ķīnas, kuras sastāvā ir tikai trīs produkti – piens, ingvers un cukurs. Nav brīnums, ka šis pudiņš internet sacēlis nelielu vētru. 
  • Mācāmies flambēt – pavasara ballītēm šis efektīgais un garšīgais triks lieti noderēs! 
  • Likvidējam pēdējos saldētavas krājumus – no saldētajām upenēm pagatavojām vienkāršu un ģeniālu saldējumu, kā arī sulīgu upeņu maizi. 
  • Pavasara svētku galdā ceļam divus sāļos pīrāgus no britu virtuves krājumiem – vistas veligtonu, kā arī vistas un sēņu pīrāgu. Tiem līdzās ļoti garšīgas un viegli pagatavojamas sāļās uzkodas -  fetas smēriņu ar zaļajām olīvām, kā arī divi fiksie salāti ar zivi. 
  • Ātro vakariņu galdam pagatavojām piecus ēdienus ar biezpienu – gan saldus, gan sāļus.  Piedāvājam arī piecas garšīgas idejas, kā tikt galā ar Lieldienu olu krājumiem!
Pievienot grozam
Šī e-izdevuma cena ir
vai

E-izdevumu arhīvs

 
×