IEVAS VIRTUVE Nr. 3 2023
Praktisks žurnāls ēdiena gatavošanai mājās. Lasi un skaties IEVAS VIRTUVĒ, gatavo un baudi savā! Žurnāls iznāk katru mēnesi.
Numurā lasi:
- Marts daudziem paiet gavēņa zīmē, tāpēc šomēnes pievērsām vairāk uzmanības dārzeņu un sakņu, kā arī graudaugu ēdieniem.
- Pagatavojām karamelizētas saknes, tik košas, ka skaisti iederēsies arī svētku galdā. No pēdējiem pagraba kartupeļiem cepam tradicionālo kuģeli, kā arī kartupeļu un siera vafeles. Jaunajā Salacgrīvas picērijā Ab initio baudījām humusu pasakainā sviesta ķirbītī.
- Noprovējām arī modīgās gavēņa receptes internetā – dateļu snikerus, zaļās dievietes salātus, kā arī picas čipsus – bez mīklas un kartupeļiem!
- Ikdienas receptes šoreiz gatavojam ar grūbām: zupa ar gaļu un dārzeņiem, salāti ar ābolu un riekstiem, sacepums ar ķirbi un spinātiem, krēms ar upeņu mērci, ceptas grūbas ar vistu un sēnēm.
- Marta sākumā pieejami ļoti saldi un sulīgi apelsīni. Ar tiem šoreiz uzvārījām angļu stila apelsīnu marmelādi, itāļu apelsīnu liķieri arančello, kā arī uzcepām iespaidīgo sarkano apelsīnu tarti.
- Iepazīstam divas salīdzinoši eksotiskas garšvielas – anīsa sēklas un zvaigžņu anīsu. Ar tām pagatavojām sešus ēdienus – gan saldus, gan kreptīgus.
- Pavasara gaidās šomēnes tuvāk iepazināmies ar kraukšķīgajām zaļo lociņu pankūkām no Ķīnas – mūsu redaktore Daina to gatavošanu māca soli pa solim.
- Protams, neesam piemirsuši pagatavot arī ko saldu. Mēneša kūkas godā šoreiz ir pēdējā sniega kūka ar dzērvenēm, šokolādi un brendiju. Mūsu autore Ārija Avota galdā ceļ gaisīgu rikotas un citronu štrūdeli, bet numura garšīgā viešņa, bloga Ēdam mājās saimniece Kristīne mūs cienā ar šokolādes ābolu kūku.
- Lai mums garšīgi un līksmi pēdējie ziemas metri!
Šī e-izdevuma cena ir
vai