IEVAS VIRTUVE Nr. 1 2023

Praktisks žurnāls ēdiena gatavošanai mājās. Lasi un skaties IEVAS VIRTUVĒ, gatavo un baudi savā! Žurnāls iznāk katru mēnesi.

Numurā lasi:

  • Janvāra nogalē saskaņā ar Mēness kalendāru iestājas jaunais gads. To svinēsim ar tradicionālo ķīniešu stikla nūdeļu un garneļu voku. 
  • Iepazinām tuvāk  neparastos Sičuaņas piparus un piedalījāmies īstā japāņu tējas ceremonijā, kur baudījām matča tēju un izslavēto japāņu mieru un nesteidzību. 
  • Mājās paši gatavojām tofu – tas ir krietni vienkāršāk, kā varētu domāt, un izdosies katram! Tāpat apguvām tehniku, kādā pagatavojama vistas balotīne. 
  • Nu jauna sapazināmies ar kalmāriem, lai  no tiem pagatavotu kalmāru gredzenu uzkodu, kā arī sulīgas kotletītes. 
  • Tulkotāja Jana Vērdiņa mums pagatavojusi divus savas Kurzemē pavadītās bērnības ēdienus – ar kanēli pildītus ceptus ābolus, kā arī reņģu piena zupu! 
  • Pie kūpošas tējas tases janvārī sevi lutinām ar biezpiena un ābolu tarti, kā arī pildītiem, krāsnī ceptiem bumbieriem ar riekstiem, medu un zilo sieru. 
  • Bet saltās janvāra skumjas kliedējam ar žurnāla IEVA redaktores Danas Sinkevičas reibinošām atklāsmēm slacīto stāstījumu par Madeiras vīniem, kā arī meksikāņu arheoloģes Lisetas  Fuentesas neparasto dzīves stāstu un meksikāņu receptēm.
  • Atklājam dažādus veidus, kā interesanti pagatavot ierasto malto gaļu, darbdienu pusdienās baudām sātīgus salātus, bet vakariņās galdā ceļam Ārijas Avotas sulīo, ar olīvu pesto pildīto vistiņu!
Pievienot grozam
Šī e-izdevuma cena ir
vai

E-izdevumu arhīvs

 
×