IEVAS VIRTUVE Nr. 11 2022

Praktisks žurnāls ēdiena gatavošanai mājās. Lasi un skaties IEVAS VIRTUVĒ, gatavo un baudi savā! Žurnāls iznāk katru mēnesi.

Numurā lasi:

  • Saltajās novembra vēju aukās mieru un siltumu visjaukāk meklēt virtuvē, vai ne? Mēs pētām, ko īsti nozīmē comfort food jeb komforta ēdiens – kādi ēdieni sniedz mierinājumu dažādās pasaules valstīs un, protams, gatavojam ēdienus, kas visvairāk silda latvieša sirdi – marinētas reņģītes un ķiploku grauzdiņus, sulīgas kotletes, pupiņu zupu ar ribiņām, auzu pārslu krēmu un citus.
  • Izrādās, ka, atšķirībā no citām tautām, latviešiem pie sirds vislabāk iet miltaino šķirņu kartupeļi. No tiem pagatavojām gaisīgas kroketes, sulīgas klimpiņas, kā arī biezeni ar bekonu. Pēdējais, starp citu, kalpos kā pasakaina piedeva svētku galdā! Svētku galda garšām un krāsām noderēs arī divu košu biešu uzkodu receptes.
  • Par godu Latvijas dzimšanas dienai uzcepām trīs pasakainas kūkas: burkānu kūku ar dzērvenēm un svaigā siera krēmu, rupjmaizes un šokolādes kūku ar dzērvenēm, kā arī sāļo kūku ar meža sēnēm.
  • Gatavojoties svētkiem, pētām, kā pareizi apieties ar olām, lai deserti izdotos īpaši gaisīgi un krēmīgi un pagatavojām četrus īpašus olu desertus.
  • Sveicienā Latvijas dzimšanas dienai Tallinas populārā konditoreja Paulette Pagar sūta īpašās aveņu vēja kūkas, kā arī klasisko franču bageti.
  • Vēl paguvām paviesoties Taizemes virtuvē un nobaudīt populāro tom yum zupu. Uzbrūvējām arī elegantu olīvu tapenādi vīna vakaram.
  • Lai mums silts un garšīgs novembris!
Pievienot grozam
Šī e-izdevuma cena ir
vai

E-izdevumu arhīvs

 
×