IEVAS VIRTUVE Nr. 10 2022

Praktisks žurnāls ēdiena gatavošanai mājās. Lasi un skaties IEVAS VIRTUVĒ, gatavo un baudi savā! Žurnāls iznāk katru mēnesi.

Numurā lasi:

  • Kā īsti garšo mūsdienu Latvija? To pētām mūsu oktobra numurā!
  • Par latviešu pavārgrāmatām un to vēsturi aprunājāmies ar ēdienu kultūras pētnieci Astru Spalvēnu.
  • Pagatavojām četrus tradicionālus latviešu desertus ar mūsdienīgu “odziņu”: ceptus ābolus, šokolādes krēmu, rupjmaizes kārtojumu kā arī bubertu.
  • Krītam rudens skavās ar vienkāršiem un pamatīgiem sautējumiem un zupām, kā arī graudaugu ēdieniem. Uzvārījām divas pupiņu zupas,  Ērmaņu muižā nobaudījām muižnieku laika vērša gaļas zupu, bet pamatēdienus gatavojām ar miežiem, grūbām, griķiem un prosu.
  • Iepazīstam unikālo miežu putru stampu! To radījis šefpavārs Rihards Frīdenbergs Kalniņš, kas mums piedāvā divas tsampas putras receptes – saldu un sāļu.
  • Reabilitējam padomju laika ēdnīcu “traumas”! Skaidrojam, kā pagatavot patiešām garšīgu piena un dārzeņu zupu, sulīgas akniņas, krēmīgu miltu mērcīti un zīdainu mannas putru!
  • Reņģes un meža sēnes. Šoreiz elegantā, austrumnieciskā izpildījumā tās gatavo Mārtiņš Sirmais!
Pievienot grozam
Šī e-izdevuma cena ir
vai

E-izdevumu arhīvs

 
×