IEVAS VIRTUVE Nr. 11 2021

Praktisks žurnāls ēdiena gatavošanai mājās. Lasi un skaties IEVAS VIRTUVĒ, gatavo un baudi savā! Žurnāls iznāk katru mēnesi.

Numurā lasi:

  • Novembra ilgos tumšos rītus piepildām omulīgiem aromātiem un garšām – cepam vienkāršas smalkmaizītes, kas izdosies ikvienam un kuru pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas visdrīzāk jau ir jūsu virtuvē! Ja brīvdienu brokastīs gribas kādu īpašu našķi, piedāvājam izmēģināt kraukšķīgos spāņu čurros ar šokolādi. Savukārt, tiem, kas neiebilst atkost nedaudz piņķerīgāku recepti, Santa Cine ir sarūpējusi pasakainu ābolu un lazdu riekstu kūku. 
  • Garajiem vakariem, kas tiks pavadīti ar galda spēlēm un aizraujošām filmām, esam sarūpējuši perfektu uzkodu – pašu ceptu picu! Tās mīklas recepte ir pārvesta no Toskānas un pārbaudīta neskaitāmas reizes. 
  • Zinot, ka novembra melanholiju visvieglāk kliedēt ar gardiem, pašu gatavotiem desertiem, esam sagatavojuši vairākas lieliskas kārumu receptes, liekot lietā sezonas dārzeņus un ogas – ķirbi, burkānus, bietes, smiltsērkšķus un dzērvenes. Talantīgā Ieva Lācare mums pagatavoja trīs desertus no franču virtuves krājumiem ar bumbieriem un āboliem.  
  • Novembra patriotisko svētku gaidās piedāvājam klasisku svētku ēdienu receptes. Mūsu Daina Lapiņa izstrādājusi interesantas versijas tradicionālajiem otrajiem ēdieniem – viltoto zaķi ar sēņu pildījumu, cūkas kāju galertu ar vistas gaļu, kārtaino cūkgaļas cepeti, kā arī sulīgas vistas gaļas irbītes. Šomēnes mums ir veselas divas svētku karalienes – Dainas rudenīgā lazdu riekstu torte, kā arī numura garšīgās viešņas Ilvas Liepnieces ceptā rudzu maizes torte ar krēmsiera krēmu. Ilva mums arī pastāstīja, kā svētkos pagatavot nevainojami sulīgu un maigu cepeti. Savukārt, mūsu fotogrāfe Ieva Andersone patriotiskajā mēnesī mūsu lasītājiem dāvā savu ģimenes īpašo recepti – klasiskās vēja kūkas, kas izdodas vienmēr! 
Pievienot grozam
Šī e-izdevuma cena ir
vai

E-izdevumu arhīvs

 
×