IEVAS VIRTUVE Nr. 11 2019

Praktisks žurnāls ēdiena gatavošanai mājās. Lasi un skaties IEVAS VIRTUVĒ, gatavo un baudi savā! Žurnāls iznāk katru mēnesi.

 

AKCIJA

Abonē žurnālu Ievas Virtuve 6 mēnešiem un ietaupi!
E-žurnāliem īpaši izdevīgas cenas!

 

Numurā lasi:

  • IEVAS VIRTUVES novembra numura zvaigzne ir mūsu radītā latvieša siera kūka – tajā slēpjas gandrīz vai visa latvisko garšu DNS: rupjmaize, biezpiens, dzērvenes, brūklenes, lazdu rieksti un Rīgas Melnais balzams!  
  • Valsts svētku galdā pasniedzam mūsdienīgi aranžētu sezonas klasiku: ar kastaņiem pildītu pīli, topinambūru krēmzupu ar pētersīļu eļļu, rikotas un smiltsērkšķu desertu.
  • Taču īstā svētku maģija slēpjas spožās detaļās. Piemēram – izcili kraukšķīgā cepeša ādiņā – atkožam tās noslēpumus cūkas cepetim, laša steikam un vistas šķiņķīšiem. Savukārt, vīnzinim Raimondam Tomsonam vaicājam, kā ēdienam piemeklēt perfektu vīnu.  
  • Latvisku garšu šomēnes mums ir pārpārēm: mēneša garšas godā ceļam skābus kāpostus, kas, kā izrādās, var arī pārsteigt - piemēram, efektīgā kombinācijā ar mango un avokado, vai arī sasutināti līdz krēmīgas pastētes konsistencei.
  • Mūs pārsteidza arī ķirbju buberts, ar ko cienājāmies ķirbju impērijā Kliblapsās. Te noskaidrojām daudz vērtīga par ķirbju uzglabāšanu un pagatavošanu.
  • Iepazīstam vēdzeli – zivi, kas tiek dēvēta par saldūdens mencu un nabagu omāru (tātad lieliski garšo un maz maksā).
  • Pētot latviskas garšas vēsturi, nonācām pie izcilu smalkmaizīšu receptēm – ķimeņmaizītēm, ūdenskliņģeriem un kardamona maizītēm, ar ko savējos palutināt lietainā nedēļas nogalē. Un vēl – atkodām arī kādu neatvairāmu ārzemnieku – itāli biscotti.  Mums ir recepte, kas nevar neizdoties un negaršot!

 

E-izdevumu arhīvs

Nr. 12
Nr. 11
Nr. 10
Nr. 9
Nr. 8
Nr. 7
Nr. 6
Nr. 5
Nr. 4
Nr. 3
Nr. 2
Nr. 1
 
×