IEVAS VIRTUVE Nr. 2 2023

Praktisks žurnāls ēdiena gatavošanai mājās. Lasi un skaties IEVAS VIRTUVĒ, gatavo un baudi savā! Žurnāls iznāk katru mēnesi.

Numurā lasi:

  • Kaut aiz loga valda pelēcīgs saltums, Ievas Virtuvē februāris ir īpaši salds un aizraujošs. 
  • Apceļojot Latviju, piestājām populārajā Engures ceptuvē Kukul, bet no Salas pagasta Sīmaņiem pārvedām īpašu medus kūkas recepti.
  • Par godu leģendārā Kaucmindes semināra simt gadu jubilejai ielūkojāmies tā vēsturē un pagatavojām divus vienkāršus cukura desertus no Kaucmindes recepšu krājumiem:  dedzināta cukura krēmu ar sīrupu, kā arī putotu dzērveņu želeju ar vaniļas mērci. 
  • Iepazinām temperamentīgo Andalūzijas virtuvi un noprovējām gluži neparastu Andalūzijas uzkodu - medus baklažānus. Izpētījām arī divus eksotiskus autrumniekus - rožūdeni un apelsīnu ziedu ūdeni. Ar tiem pagatavojām piecus pasakainus Austrumu desertus. 
  • Uzcepām sulīgu citrusu un mandeļu tarti, kraukšķīgas kanēļrozītes un apguvām, kā pagatavojams cukura karameles kupols un cukuroti rieksti. 
  • Februāra numurā netrūkst arī sātīgu un ziemīgu ēdienu: ugunskura liesmās uzvarījām četras sildošas zupas no Kolumbijas, Rietumāfrikas, Ķīnas un Itālijas. Pagatavojām neticami labu zivju kokospiena kariju, piecus vakariņu ēdienus ar skābētiem kāpostiem, kā arī gluži neparastu, elegantu garneļu plovu.
Pievienot grozam
Šī e-izdevuma cena ir
vai

E-izdevumu arhīvs

 
×