IEVAS VIRTUVE Nr. 9 2023
Praktisks žurnāls ēdiena gatavošanai mājās. Lasi un skaties IEVAS VIRTUVĒ, gatavo un baudi savā! Žurnāls iznāk katru mēnesi.
Numurā lasi:
- Septembra numurā siltas atvadas aizgājušās vasaras tveicei sakām, baudot sulīgos, saulē nobriedušos augļus. Uzcepām sulīgu plūmju un šokolādes kūku, melleņu un plūmju sacepumu, kā arī elementāro ābolu pīrāgu, bet dienvidnieces vīģes pārvērtām pavedinošā ievārījumā, kā arī elegantā uzkodā ar brī sieru un riekstiem. Ar vietējiem āboliem gatavojam piecus dažādus ēdienus – kā saldus, tā sāļus.
- Ar prieku ļaujamies šā gada sēņu trakumam! Piedāvājam astoņas meža sēņu receptes un idejas, gan ikdienai, gan arī ziemas krājumiem.
- Izpētījām, kā ziemas dārzeņu krājumiem izmantojama eļļa un kādas ir priekšrocības, konservējot ar to!
- Uz rudeni sāk prasīties kā pēc papildu drēbju kārtas, tā arī pēc sātīgākiem, kreptīgākiem ēdieniem. Tāpēc izpētījām, kā mājas apstākļos vītināt gaļu un pagatavojām baltkrievu vītināto paļandvicu. Noskaidrojām arī, kā gatavojams modīgais Mongolijas liellops.
- Ja tev šoruden ieplānota rudens talka, noteikti noderēs mūsu idejas un padomi. Mēs talkas galdā celsim sulīgas, saldskābas ribiņas, sātīgu pupiņu zupu, bagātīgās pildītās sviestmaizes un citas labas lietas.
- Izmetām arī līkumu pa laimīgā nogurumā slīgstošajiem Latvijas laukiem. Uzklājām skaistu rudens svētku galdu, paviesojāmies Tērvetes vīnos, kas optimistiski atkopjas pēc postošās augusta vētras, kā arī piestājām Plakanciema Mazajā vagoniņā, kur top dievīgas kanēļmaizītes (mums ir recepte!) un citi gardumi.
- Makšķerēšanas sezona rit pilnā plaukumā, to atzīmējam arī mēs. Uzvārījām maigu zivju un tomātu zupu, klāro zivju buljonzupu, kā arī pagatavojām gaisīgu (patiešām!) zandarta burgeru, par kuru būs sajūsmā arī bērni!
Šī e-izdevuma cena ir
vai